Марченко не відкидає надання держгарантій приватним компаніям — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Марченко не відкидає надання держгарантій приватним компаніям

Казна та Політика
241
У 2020 році гарантії отримав тільки державний Укравтодор. Однак у Мінфіні не відкидають, що державна підтримка в умовах кризи може бути надана і приватним компаніям.
Про це в інтерв’ю РБК-Україна сказав міністр фінансів Сергій Марченко.
“Не виключено”, – сказав міністр, відповідаючи на запитання про приватні компанії.
При цьому він не став теоретизувати про те, в яких галузях це може бути застосовано.
“Але потенційний інтерес до цього інструменту є, особливо зараз. Чи готові ми гарантувати приватному суб’єкту? Потрібно дивитися кожен конкретний кейс. Не відкидаю ситуації, особливо під час кризи, що це буде використано. Інше питання, що ми в цьому плані не дуже гнучкі і не зможемо швидко реалізувати”, – додав він.
При цьому він також допускає, що гарантії можуть бути надані державним підприємствам оборонної сфери. “Зараз активно розглядається такий інструмент, як портфельні гарантії. Але він новий і поки ми ще дискутуємо з бюджетним комітетом Ради про формат його реалізації”, – сказав він.
Як повідомляло РБК-Україна, Верховна Рада 16 січня 2020 року прийняла закони про державні гарантії для Державного агентства автомобільних доріг України (Укравтодор) на 19,274 млрд грн.
Після цього 30 квітня державний “Укрексімбанк” і Державне агентство автомобільних доріг України (Укравтодор) підписали угоду про надання першого траншу фінансування на оновлення доріг в обсязі 5,782 млрд грн із загальної суми 19,3 млрд грн.
Після зниження НБУ облікової ставки до 8% ставка за кредитом для Укравтодору складе 10,5% річних.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас