Нерухомість, мільйони, цінні годинники: Зеленський оприлюднив декларацію — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нерухомість, мільйони, цінні годинники: Зеленський оприлюднив декларацію

Казна та Політика
1241
Президент України Володимир Зеленський оприлюднив декларацію про доходи за 2019 рік. Він і його сім’я заробили за рік 26,6 млн гривень, його зарплата на посаді склала 208 тисяч гривень.
Відповідну декларацію опубліковано в електронному реєстрі НАЗК.
Зеленський задекларував майже 4,5 млн гривень від продажу нерухомості в Києві, зареєстрованої на дружину Олену Зеленську.
Президент залишається власником кількох торгових марок. Так, вартість торгових марок Вечірній квартал і Розсміши коміка становить 60 млн гривень, він отримав роялті від їх використання на суму 548 тисяч гривень.
Також Зеленський отримав 3,2 млн гривень за здачу в оренду квартири в Великобританії. Він має дві квартири в Королівстві загальною сумою майже на 44 млн гривень, і віллу в Італії вартістю 88 млн гривень.
У його володінні також є кілька квартир у Києві на загальну суму близько 22,573 млн гривень, а також земельна ділянка в Іванковичах під Києвом загальною вартістю понад 1,5 млн гривень.
Також Зеленський інвестував у п’ять готельних номерів у Грузії, їх будівництво ще не завершено.
У декларації президента вказано два автомобілі — Range Rover 2016 року вартістю 4,7 млн гривень і Mercedes-Benz S 500 2014 року вартістю 1,8 млн гривень.
На свою президентську кампанію президент витратив 11,5 млн гривень як внесок до виборчого фонду, ще 567 тисяч гривень заплатив за консультації від компанії PricewaterhouseCoopers.
Поїздку в Оман оплачено коштом дружини.
Володимир і Олена Зеленські володіють колекцією елітних годинників: Tag Heuer, Roleх, Graff, Piaget і Breguet, вартість яких не зазначено.
Також вони володіють державними облігаціями на понад 5 млн гривень, а Олена Зеленська, до того ж, володіє акціями і корпоративними правами кіпрської компанії Aldorante Limited, а також є бенефіціаром Film Heritage Іnc (Беліз) і San Tommaso SRL (Італія).
За матеріалами:
НВ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас