Україна домовляється з американською компанією про постачання зрідженого газу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна домовляється з американською компанією про постачання зрідженого газу

Енергетика
765
Кабінет Міністрів України схвалив проект меморандуму про співпрацю з американською компанією Louisiana Natural Gas Exports у поставках зрідженого газу в Україну.
Відповідний проект меморандуму було схвалено на черговому засіданні уряду з доопрацюванням в один день.
«Мінекоенерго опрацювало проект меморандуму про співпрацю між Louisiana Natural Gas Exports і Кабінетом Міністрів України про сприяння в поставках газу в Україну і вдосконалення газової інфраструктури, який передбачає вивчення можливості диверсифікації шляхів поставок природного газу шляхом забезпечення довгострокових поставок скрапленого газу та розвиток прикордонної газової інфраструктури України і ЄС», – повідомила в.о. міністра енергетики та захисту навколишнього середовища Ольга Буславець, доповідаючи щодо проекту рішення.
Нагадаємо, у березні цього року ексміністр енергетики і захисту навколишнього середовища Олексій Оржель заявив, що Україна має намір укласти десятирічний або двадцятирічний контракт на постачання великих обсягів природного газу із США через Польщу. Він зазначив, що такий довгостроковий контракт на поставки газу із США зміцнить позиції України на переговорах з Росією.
При цьому Оржель не став розкривати подробиці про обсяги закупівлі, зазначивши лише, що вони будуть великими.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас