З 1 серпня українці зможуть знімати готівку в магазинах, що застосовують РРО — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

З 1 серпня українці зможуть знімати готівку в магазинах, що застосовують РРО

Казна та Політика
7130
З 01 серпня 2020 року держателям електронних платіжних засобів стане простіше отримувати готівку з кас підприємств торгівлі, громадського харчування та послуг, що застосовують реєстратори розрахункових операцій.
Про це повідомляє пресслужба Національного банку України.
Для чого це необхідно:
  • послуга сприятиме зменшенню тінізації економіки, подальшому розвитку безготівкового сегменту та зростанню фінансової інклюзії громадян загалом;
  • Національний банк передбачив також застосування суб’єктами господарювання поряд з паперовими електронних розрахункових документів та електронних фіскальних звітних чеків.
“Крім того, Національний банк розширив можливості суб’єктів господарювання щодо здійснення операцій з переказу готівки у національній валюті через фінансові установи, які отримали ліцензію Національного банку на здійснення таких операцій”, – додали в НБУ.

Довідка Finance.ua:

  • 20 вересня Верховна Рада ухвалила законопроекти 1053-1 і 1073 щодо детінізації розрахунків у сфері торгівлі та послуг, що передбачають застосування програмного забезпечення реєстраторів розрахункових операцій (РРО).
  • Застосування програмних РРО для валютно-обмінних операцій відтерміновано до 1 серпня 2020 року.
До речі, портал Finance.ua давно аналізує пропозиції щодо карток в Україні. Щоб допомогти вам з вибором картки онлайн, у нас на сайті працює спеціальний сервіс. З його допомогою можна швидко і комфортно вибрати необхідний саме вам “пластик”.

Переглянути варіанти 💳

За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас