Нацбанк змінив вимоги до банківської реклами про споживчі кредити та депозити — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нацбанк змінив вимоги до банківської реклами про споживчі кредити та депозити

Кредит&Депозит
1239
НБУ ухвалив нові вимоги до розкриття банками інформації про споживчі кредити та депозити в рекламі.
Про це йдеться на сайті НБУ.
Коли набудуть чинності з 1 вересня 2020 року. Тоді ж запрацюють і вимоги до розкриття інформації про фінансові послуги на вебсайтах банків.
Національний банк дав додатковий час на адаптацію, урахувавши складність виконання деяких норм в умовах карантинних обмежень.
Основні умови отримання кредиту чи розміщення депозиту:
  • Для кредиту має бути зазначено реальну річну процентну ставку, максимальну суму кредиту та його термін.
  • Для депозиту – процентну ставку, термін вкладу, валюту та мінімальну суму. Також реклама фінансових послуг не повинна ускладнювати візуальне сприйняття інформації.
На власних вебсайтах банки повинні розкрити повну, достовірну та актуальну інформацію про послуги, їх повну вартість для споживача, умови отримання та ризики.

Всі кредитні карти України 💳

Кредити. Для кредиту потрібно розкрити, зокрема, повну річну процентну ставку, загальні витрати споживача (включаючи не лише проценти, але й комісії банку, а також платежі за супутніми та додатковими послугами за їх наявності), періодичність виплати тіла кредиту, процентів та комісій, а також штрафи та пеню у випадку прострочення платежів.
Депозити. Для депозиту потрібно вказати процентну річну ставку, термін вкладу, умови дострокового зняття, платежі за додаткові та супутні послуги банку тощо. Усі примітки та уточнення повинні зазначатися таким самим за розміром і кольором шрифтом, що й умови надання послуги.
Також на вебсайтах мають запрацювати калькулятори для розрахунку витрат за користування споживчим кредитом чи доходів від розміщення коштів на депозит.

Заробити на своєму депозиті більше 🧐

За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас