Фінансовий холдинг JPMorgan почав обслуговувати криптовалютні біржі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Фінансовий холдинг JPMorgan почав обслуговувати криптовалютні біржі

Фінтех і Картки
333
Coinbase і Gemini стали першими клієнтами провідного інвестиційного банку JPMorgan з числа біткойн-бірж.
Про це повідомляє Wall Street Journal з посиланням на джерела, знайомі з ситуацією.
За інформацією видання, рахунки Coinbase і Gemini були схвалені в квітні, і JPMorgan вже здійснює процесинг їх транзакцій.
Мова, втім, не йде про пряму роботу з біткойном. Надані послуги полягають в управлінні грошовими операціями і процесингом транзакцій американських клієнтів бірж.
Банківські перекази та операції з введення і виведення коштів здійснюються через Автоматизовану клірингову палату, що забезпечує обробку безготівкових платежів протягом одного дня.
Як зазначає видання, щоб отримати схвалення JPMorgan, Coinbase і Gemini довелося пройти тривалий процес узгодження. Перевагою обох бірж стало те, що обидві вони є регульованими організаціями та мають ліцензії на обробку грошових переказів у різних штатах.
Крім того, Coinbase зареєстрована в якості постачальника послуг у сфері грошових переказів в Мережі по боротьбі з фінансовими злочинами США (FinCen).
Раніше JPMorgan представив власний стейблкойн JPM Coin для використання в міжнародних корпоративних платежах, передачі цінних паперів і для заміни доларів, що знаходяться в сховищі банку.
Крім того, холдинг розробив на базі блокчейну Quorum платіжну платформу Interbank Information Network (IIN). Спочатку розробники сфокусувалися на застосуваннях IIN в сфері правової відповідності при транскордонних переказах, проте згодом оголосили про намір задіяти потенціал технології безпосередньо в процедурі розрахунків.
Глава JPMorgan Джеймі Даймон раніше жорстко критикував біткойн, називаючи його «шахрайством», а покупців криптовалюти – «дурнями». Через деякий час він визнав, що помилявся.
Влітку 2019 року Джеймі Даймон заявив, що постачальники криптовалютних рішень пропонують послуги схожі з банківськими, включаючи грошові перекази і платежі в реальному часі. Водночас він, хоча і відмовився визнати, що криптовалюти несуть банкам «екзистенціальну загрозу», погодився з тим, що конкуренція з банківською індустрією буде зростати.
За матеріалами:
Forklog
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас