У Держпраці пояснили механізм щодо доплат медикам, що працюють з COVID-19 — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Держпраці пояснили механізм щодо доплат медикам, що працюють з COVID-19

Казна та Політика
234
У Державній службі з питань праці роз’яснили, як встановлюються доплати для медичних працівників, які зайняті у ліквідації епідемії та здійсненні заходів з запобігання поширенню COVID-19, а також вказали, що у разі невиконання законодавства щодо доплат керівниками профільних закладів може настати відповідальність.
Про це повідомляється на Урядовому порталі.
“Наказом МОЗ України від 2 квітня № 768 затверджений перелік посад медичних та інших працівників, що безпосередньо зайняті у ліквідації епідемії та здійсненні заходів з запобігання поширенню гострої респіраторної хвороби COVID-19… та лікуванням пацієнтів із випадками… COVID-19,.. яким здійснюється доплата в розмірі трьох окладів (тарифних ставок) за березень 2020 року”, — сказано у повідомленні.
Зазначається, що пунктом 2 зазначеного наказу встановлено, що персональний перелік працівників, яким встановлюється доплата, затверджується керівником відповідного закладу охорони здоров’я.
Структура заробітної плати визначена у ЗУ “Про оплату праці”, відповідно до якої заробітна плата складається із основної та додаткової заробітної плати та інших заохочувальних та компенсаційних виплат.
Вказано, що доплата, передбачена наказом № 768, є додатковою заробітною платою.
“… зазначена доплата в розмірі трьох окладів (тарифних ставок) повинна проводитися за весь робочий час, відпрацьований працівником за професією (посадою), яка зазначена у переліку до наказу № 768 та у персональному переліку працівників, яким встановлена доплата”, — зазначається у повідомленні.
Терорганам Держпраці доручено провести роз’яснювальну роботу у всіх державних та комунальних медичних закладах України та особисто звернути увагу керівників цих закладів на необхідність виконання норм чинного законодавства.
Так, у разі, якщо інформаційно-роз’яснювальна робота не матиме необхідного впливу, як повідомляється, Держпраці будуть вжиті всі заходи у межах наданих повноважень, у тому числі щодо притягнення до відповідальності винних посадових осіб, щодо забезпечення виконання законодавства з метою забезпечення прав медичних працівників.
Читайте важливі новини та поради, які стануть в пригоді для вашого гаманця, в телеграм-каналі Finance_ukr 🤫
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас