Кредитні канікули: які документи потрібно надати банку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кредитні канікули: які документи потрібно надати банку

Кредит&Депозит
1996
Для отримання кредитних канікул у зв’язку з обмеженнями, пов’язаними з пандемією коронавірусу, фізособам необхідно документально підтвердити, що фінансовий стан постраждав саме через карантин.
Щоб отримати кредитні канікули, фізособа повинна надати документи:
  • Документ, що підтверджує звільнення або тимчасове відсторонення від посади/скорочення (якщо підприємство зупинило свою діяльність).
  • Виписку з наказу про зменшення окладу.
  • Медичні документи, що підтверджують захворювання коронавірусом, призначення з лікування і подальшої самоізоляції після цього. Це необхідно, щоб банк зрозумів, як довго людина була недієздатною.
Що потрібно ФОПам і юрособам для кредитних канікул:
  • Документи, що підтверджують призупинення/розірвання договорів про постачання товарів або надання послуг через карантинні дії.
  • Накази про призупинення/зупинення/скорочення виробництва у зв’язку з карантином.
  • Виписки за рахунками з інших банків, що підтверджують скорочення виручки і зменшення оборотних коштів.
В кожному окремому випадку банк буде перевіряти всі розрахунки і переоцінювати ризики. Може запитувати додаткові застави при проведенні великих реструктуризацій.
За даними НБУ, станом на 22 квітня 30 українських банків надають своїм клієнтам так звані кредитні канікули, дозволяючи на період карантину не платити кредитні платежі.

Довідка Finance.ua

  • У березні Верховна Рада проголосувала за антикризовий закон, який має підтримати платників податків у період епідемії коронавірусу (законопроект № 3220).
  • Згідно з документом, протягом дії офіційного карантину фінансові установи не матимуть права застосовувати до позичальників штрафні санкції за несвоєчасне обслуговування кредиту.
За матеріалами:
Мінфін.com.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас