Коли запрацює громадський транспорт, і що буде з метро — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Коли запрацює громадський транспорт, і що буде з метро

Особисті фінанси
5931
До 22 травня різких змін щодо громадського транспорту не буде, і більша кількість людей зможе користуватися ним після цієї дати.
Про це розповів міністр інфраструктури Владислав Криклій.
“Якщо ми говоримо про більш широке коло, яке зможе використовувати громадський транспорт, то це вже після 22 травня. Однак можна відзначити, що буде функціонувати весь транспорт як в Україні, так і не в Україні в рамках нової реальності. Тобто тотальний масочний режим, обов’язкові температурні перевірки в місцях великого скупчення, постійна дезінфекція”, – говорить він.
Транспорт. Тобто до 22 травня в Міністерстві інфраструктури змінювати норми щодо транспорту не планують. Ті правила, які зараз діють у містах, продовжують діяти далі. Це обмеження щодо кількості людей, в деяких містах проїзд за перепустками. Складніша ситуація з метрополітенами. У Міністерстві інфраструктури не кажуть, коли запрацює метро. “Досить важко буде в метро на рівні вагонів контролювати, скільки людей зайшло.
Щоб організувати цей процес перевірки і такого важливого необхідного контролю, то це вимагає певного часу і організації. Тому теж на 22 (травня – ред.) ще точно ніхто не готовий”, – говорить Криклій. У Київському метрополітені також не знають, коли їм дозволять працювати. Єдине, що там сказали, що до роботи в будь-якому форматі готові.
Метро. “Метрополітен – досить мобільне підприємство, хоч і здається, що у нас така масивна інфраструктура. Ми чекаємо конкретного рішення для того, щоб організувати роботу згідно з цим рішенням. Ми утримуємо всю інфраструктуру метро в належному стані, щоб після ухвалення рішення на наступний день вже в передбаченому алгоритмі почати роботу”, – зазначила прессекретар Київського метрополітену Наталка Макогон.

Довідка Finance.ua:

  • Карантин, введений в Україні у зв’язку з епідемією коронавірусу, буде продовжений до 22 травня, але з 11 травня діятимуть певні пом’якшення.
За матеріалами:
ТСН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас