Південна Корея переживає найбільший економічний спад з 2008 року — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Південна Корея переживає найбільший економічний спад з 2008 року

Світ
780
Пандемія коронавірусу спровокувала найбільше скорочення економіки Південної Кореї з 2008 року в першому кварталі 2020 року.
Як повідомляє CNBC, ВВП скоротився на 1,4% із урахуванням сезонних коливань у порівнянні з попереднім кварталом.
Підкреслюючи проблеми внутрішнього попиту, приватне споживання скоротилось на 6,4% за квартал, що є найгіршим показником після спаду на 13,8% в першому кварталі 1998 року під час фінансової кризи в Азії.
«Економіка, скоріше за все, скоротиться ще як мінімум на чверть, оскільки для експорту триватимуть тяжкі часи, – сказав Мун Чон-хеуй, економіст з KB Bank. – Споживання покращиться, особливо на тлі збільшення бюджетних витрат,але постраждає експорт основних товарів, включно з продуктами нафтохімії».
Дані станом на 23 квітня показали, що експорт скоротився на 2% у порівнянні з четвертим кварталом, а інвестиції в будівництво та капітальні вкладення виросли на 1,3% і 0,2% відповідно.
Експорт за перші 20 днів квітня впав майже на 27% в річному обрахуванні, поставки будуть продовжувати скорочуватись в найближчі місяці, оскільки провідні торгові партнери, такі як Європа та США, залишаються в закритому положенні.
У порівнянні з минулим роком, економіка виросла на 1,3% в першому кварталі, знизившись з 2,3% в четвертому кварталі.
Очікується, що тиск на Південну Корею збережеться в найближчі місяці, експерти прогнозують скорочення ВВП на 0,1% в цьому році.
За матеріалами:
Mind
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас