Міжбанк: за кого "зіграють" майбутні 3 дні великодніх вихідних — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Міжбанк: за кого "зіграють" майбутні 3 дні великодніх вихідних

Валюта
2175
Цього понеділка основними гравцями на міжбанку будуть: місцеві великі продавці валюти – аграрії і металурги, нерезиденти і сам Нацбанк. Імпортери досить спокійно реагуватимуть на валютну пропозицію. У них буде шанс суттєво поторгуватися по курсу в тому випадку, якщо нерезиденти не будуть в силу різних об’єктивних причин “баламутити” ринок великими сумами купівлі долара на торгах.
Річ у тім, що нерези вже зрозуміли, що виходячи зараз на дуже малооб’ємному відразу з великими сумами скупки – вони тим самим “підривають” котирування і в кінцевому підсумку істотно втрачають. Тому вже з минулого четверга вони частково змінили тактику – вони чекають просідання курсу, потім купуються невеликими сумами, щоб не міняти курсового тренду і не провокувати зростання. Потім на час йдуть з торгів і знову вичікують оптимально низьких пропозицій. І процес повторюється знову. Це говорить про те, що у них є часовий лаг в частині купівлі всього обсягу необхідної валюти і їх “не припирають терміни”.
По факту – вони таким чином частково замінюють НБУ, який сам застосовував таку тактику при своїх інтервенціях. Ринок змінився в головному – вже важливими є не фізичні обсяги пропозиції долара на торгах, а ключове – ціна і ажіотаж “по вигрібанню” всіх обсягів пропозиції через її брак – стихає. Попереду – час бюджетних платежів і три дні великодніх вихідних, що також грає на користь гривні.
Це розуміють всі (покупці, продавці, НБУ, спекулянти) і загальне загострення пристрастей на торгах зменшується. В цьому випадку, основним заробітком для спекулянтів стає гра на курсових різницях готівкового та безготівкового ринків і робота в форматі “в дві сторони” на міжбанку.
За розрахунками Finance.ua, обсяги операцій на міжбанку 13 квітня складуть до $270-330 млн при укладанні до 480-640 угод з коридором по долару на торгах в межах 26,95-27,30 гривень.
Курс долара на Міжбанку – графік:
Середні курси валют на Міжбанку після відкриття ринку:
долар США – 27,09 / 27,13
євро – 29,65 / 29,69
російський рубль – 0,3688 / 0,3697
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас