Прем'єр пообіцяв створити в травні півмільйона робочих місць — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Прем'єр пообіцяв створити в травні півмільйона робочих місць

Особисті фінанси
1504
Прем’єр-міністр Денис Шмигаль планує створити в травні півмільйона робочих місць для українців.
Про це він повідомив в ефірі телеканалу “Україна”.
“У травні завдання стоїть створити 500 тисяч нових робочих місць, щоб Україна не опинилася на порозі ще більш глибокої економічної кризи”, – заявив прем’єр.
Хто цим буде займатися. Він зазначив, що цим також буде займатися Рада з питань економічного розвитку, яку очолив прем’єр. Напрямки, стратегії презентуватимуть наступного тижня, сказав Шмигаль.
Нагадаємо, що в Україні в зв’язку з карантином тимчасово призупинили свою діяльність 29% компаній, тоді як 6% повністю закрили свій бізнес. Навіть ті бізнеси, яким вдалося не закритися, різко втрачають прибуток і скорочують штат співробітників. Третина власників бізнесу (переважно мікро-) заявляють про падіння доходів на 90-100% з початку карантину. Ці ж підприємці звільнили до 50% штату співробітників.
Раніше Finance.ua писав, що міністр внутрішніх справ Арсен Аваков розповів, за що жити українцям на карантині. За його словами, соціологічні дослідження показали, що з опитаних людей: 11% – працюють в скороченому режимі, 17% – людей змушені бути у відпустці за свій рахунок, 6% – звільнені, які втратили роботу.

Довідка Finance.ua:

  • В уряді планують виплачувати грошову доплату кожному, хто вимушено не працює.
  • Держава забезпечує підтримкою роботодавців і працівників сфери малого та середнього підприємництва, які скоротили або припинили діяльність в умовах протидії коронавірусній хворобі COVID-19. Як отримати допомогу по частковому безробіттю відповідно до прийнятого законопроекту №3275 – читайте тут
До речі, отримати кілька тисяч гривень за 10-20 хвилин собі на картку цілком реально. Для цього достатньо скористатися сервісом Finance.ua.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас