У Мінсоцполітики уточнили терміни виплат допомоги пенсіонерам — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Мінсоцполітики уточнили терміни виплат допомоги пенсіонерам

Казна та Політика
860
Одноразова допомога у розмірі 1 тис. гривень пенсіонерам надійде відразу після того, як уряд прийме зміни в державний бюджет.
Про повідомила міністр соціальної політики Марина Лазебна в ефірі одного із українських телеканалів.
“Ви знаєте, що першого квітня уряд прийняв рішення про підвищення рівня забезпечення пенсіонерів. Перше відбулося 7 квітня. Всі пенсіонери у віці від 80 років і старше отримали 500 грн. Ми про це відзвітували Кабміну. Ми контролюємо кожну виплату. Ми знаємо, що пенсіонери, які отримують кошти на свої банківські рахунки, вже отримали виплати. Ті, яким ще доносять гроші листоноші, то все в процесі”, — розповіла Лазебна.
Порядок фінансування цієї тисячі вже прийнятий урядом.
“Ми очікуємо, що найближчим часом відбудеться засідання уряду і депутати приймуть зміни в державний бюджет. Це для нас буде підстава виплати і буде джерело фінансування. Ми відразу виплатимо кошти людям. Ми говорили, що це буде в квітні, і не відмовляємося від обіцянки. Я впевнена, що наступного тижня ми спільно з депутатами відзвітуємо”, — додала міністр.

Довідка Finance.ua:

  • Кабінет Міністрів ухвалив рішення встановити з 1 квітня щомісячну виплату в розмірі до 500 грн пенсіонерам старше 80 років і розмір пенсії яких не перевищує 9 205 грн. Крім того, Кабмін вирішив виплатити пенсіонерам, які отримують менше 5 тис. грн, по 1 тис. грн.
  • Пенсійний фонд України з 7 квітня розпочав виплату доплати до пенсії у розмірі 500 гривень за квітень пенсіонерам старше 80 років.
  • Кабінет Міністрів України схвалив постанову “Питання підвищення пенсійних виплат і надання соціальної підтримки окремих категорій населення у 2020 році”, який передбачає індексацію пенсій з 1 травня 2020 року.
Читайте важливі новини та поради, які стануть в нагоді для вашого гаманця, в телеграм-каналі Finance_ukr 🤫
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас