Апеляційний суд відмовився скасувати арешт акцій ПІБу, куплених раніше фондом VR Capital — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Апеляційний суд відмовився скасувати арешт акцій ПІБу, куплених раніше фондом VR Capital

Фондовий ринок
247
Покупцем арештованих акцій Промінвестбанку (ПІБ), що належать російському Внєшекономбанку (ВЕБ), є компанія “Альтана Капітал”, яка на торгах виступала агентом фінансової компанії (ФК) “Фортіфай”. Про це сказано в рішенні Київського апеляційного суду від 31 березня у справі №796/165/18.
Повідомляється, що 4 березня “Альтана Капітал” за дорученням “Фортіфай” на торгах ПФТС придбала 99,7726% акцій ПІБу, а 6 березня був укладений договір продажу цінних паперів. За підсумками торгів компанія виплатила за акції 268,7 млн грн, але арешт акцій ПІБ, накладений 5 вересня 2018 року за позовом структур олігарха Ігоря Коломойського, не дозволив завершити операцію, і акції банку так і не були переведені з рахунку ВЕБ на рахунок “Фортіфай”.
У своєму рішенні суд відхилив клопотання з боку ФК скасувати арешт акцій ПІБ, який був накладений в рамках виконання рішення Міжнародного Гаазького арбітражу щодо стягнення з Росії компенсації за захоплені в Криму активи.
У судовій резолюції сказано, що адвокати структур Коломойського як сторона позивача опротестували клопотання “Фортіфай”, оскільки та не є учасником судового процесу, у зв’язку з чим і не має права клопотати про скасування арешту.
Більш того, одна з цих структур – компанія “Крим Девелопмент” – заявила, що про проведення аукціону з продажу акцій ПІБ дізналася зі ЗМІ, а самі торги були маніпульовані, в результаті чого потенційні покупці не змогли взяти в них участь, і пакет акцій ПІБ був проданий за ціною в два рази нижчою за ринкову.
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас