Бізнес прокоментував можливе введення надзвичайного стану в Україні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Бізнес прокоментував можливе введення надзвичайного стану в Україні

Казна та Політика
4721
Можливе введення в Україні надзвичайного стану через загрозу подальшого поширення в країні коронавірусу без відповідної програми підтримки економіки призведе до глибокої економічної кризи і непередбачуваних соціальних наслідків.
Про це сказано в опублікованій прес-службою Європейської Бізнес Асоціації (ЄБА) спільній заяві ЄБА, Союзу українських підприємців, IT Ukraine, Федерації роботодавців України (ФРУ), Українського клубу аграрного бізнесу (УКАБ), Бізнес 100, СЕО club, які в цілому підтримують зусилля влади по введенню карантинних заходів з протидії поширенню коронавірусу, відзначаючи, що це надзвичайна загроза для українців, в зв’язку з чим необхідні максимальні заходи для захисту здоров’я людей.
«Україна не має достатніх фінансових резервів, і тому, якщо буде введений додатковий комплекс карантинних обмежень та зупинено велику кількість підприємств без відповідної програми підтримки економіки, це призведе до глибокої економічної кризи і тяжких соціальних наслідків, які складно передбачити», – сказано в повідомленні
Вимоги. Негайно підключити бізнес-співтовариство до розробки покрокових дій для зменшення негативних наслідків пандемії на економіку як на державному рівні, так і в регіонах; приймати і впроваджувати рішення тільки після обговорення і узгодження з представниками бізнесу.
Забезпечити швидку і ефективну верифікацію одержувачів пенсійних та соціальних виплат і пільг, що дозволить виявити неіснуючих одержувачів і відповідно зменшить витрати держбюджету; централізувати використання коштів у місцевих і державному бюджеті для контролю використання тільки в цілях боротьби з пандемією.
Мінімальний дохід. Бізнес-асоціації підкреслили, що держава повинна забезпечити неоподатковуваний мінімальний дохід працівникам, які постраждали від введення карантинних заходів; зупинити нарахування будь-яких фінансових санкцій всім суб’єктам господарювання, які мають кредити в банківських і фінансових установах.
Також серед вимог:
  • не допустити значної втрати робочих місць,
  • забезпечити функціонування каналів збуту для продукції,
  • якнайшвидше виконати умови для отримання фінансування МВФ,
  • негайно зменшити витрати бюджету, зупинивши фінансування державних програм, і спрямувати вивільнені кошти на боротьбу з пандемією.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас