Чи платити кредит в період карантину? — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Чи платити кредит в період карантину?

Особисті фінанси
3731
Як це стосується клієнтів у яких є кредити?
Закон України “Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо підтримки платників податків на період здійснення заходів, спрямованих на запобігання виникненню і поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19)” від 17.03.2020 № 533-ІХ, не передбачає перенесення строків по оплаті кредиту. Чергові платежі мають сплачуватись відповідно до умов договору. До позичальників, які не мають змоги вчасно здійснити оплату, не будуть застосовані штрафні санкції в період з 01.03. по 30.04.2020. Закон не звільняє клієнта від платежів по кредиту за березень-квітень 2020 року.
Зібрали для вас головні моменти, на які необхідно звернути увагу:
• пеня і штрафи не нараховуються на період карантину з 01.03. по 30.04.2020;
• загальна сума кредиту не зменшується – клієнт має сплатити її повністю;
• від сплати обов’язкових платежів позичальники не звільняються — їх доведеться сплатити і краще вчасно;
• за умови не внесення обов’язкових платежів або їх часткового внесення протягом 1 березня – 30 квітня, несплачена сума буде винесена на прострочку;
• як правило, радимо клієнтам не ігнорувати своєчасне внесення оплати, що веде за собою збільшену суму наступного платежу і відбиток на кредитній історії;
• нарахування пені буде відновлено після 30.04.2020 — і про це варто пам’ятати.
Шановний клієнт! Якщо в період з 1 березня по 30 квітня 2020 р. в зв’язку із поважними причинами, що склалися внаслідок запровадження карантину, обов’язкові щомісячні платежі не будуть сплачені, після його закінчення Вам необхідно звернутися до Банку для врегулювання питання щодо простроченої заборгованості. Для цього Юнекс Банк вже працює над розробкою умов окремих програм, щоб заздалегідь попередити негативні наслідки та допомогти Вам впоратись зі складнощами, що можуть виникнути в зв’язку із заходами, запровадженими для запобігання та поширення коронавірусної хвороби (COVID-19).
Переходь в онлайн
Не втомлюємось нагадувати про відповідальне ставлення до свого здоров’я, тим паче, що ми маємо все для зручного карантину.
Повертай кредит через мобільний банк (Google Play | App Store) та Інтернет банк!
А у разі додаткових запитань – ми з вами на зв’язку 24/7 за номером 0 800 500 686.
За матеріалами:
Юнекс Банк
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас