😷 Названо критерії оцінки впливу коронавірусу на економіку, - Bloomberg — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

😷 Названо критерії оцінки впливу коронавірусу на економіку, - Bloomberg

Світ
994
Видання Bloomberg назвало п’ять індикаторів, які дають змогу відстежити, як споживачі реагують на ситуацію, і отримати своєчасні дані.
В першу чергу агентство згадує готельний сектор. За даними дослідницької компанії STR, в 2020 році в перший тиждень березня заселеність готелів у США впала до 61,8% в порівнянні з 66,6% роком раніше.
Другий показник – це роздрібні продажі. Згідно з дослідженням Johnson Redbook, споживачі стали купувати переважно товари першої необхідності. Збільшилися продажі ліків, засобів для чищення, господарських товарів, продуктів і води в пляшках.
Третій індикатор – це касові збори в кінотеатрах. Через коронавірус кінокомпанії переносять прем’єри. Мережа кінотеатрів AMC Theatres, лідер ринку в США повідомила, що скоротить продаж квитків удвічі.
Четвертий індикатор – театральна індустрія. Так, в Нью-Йорку до 12 квітня закрили театри на Бродвеї. У перший тиждень березня число глядачів там впало на 6,5% в порівнянні з тим же періодом роком раніше.
Останній індикатор – це споживча впевненість. Розрахований Bloomberg індекс споживчої упевненості скорочується шостий тиждень поспіль – це найтриваліший період з 2015 року. Найбільше на поведінку споживачів вплинуло падіння фондових ринків.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас