Ідея Банк посів перше місце в рейтингу фінансового здоров’я банків за підсумками 2019 — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ідея Банк посів перше місце в рейтингу фінансового здоров’я банків за підсумками 2019

Особисті фінанси
86
Ідея Банк втретє поспіль став лідером рейтингу банків за індексами фінансового здоров’я банків: ефективність, надійність, обсяг активів.
Рейтингування проводилося за показниками 2019 року. У загальному рейтингу банків – із капіталом від 2 млрд грн – банк отримав найвищий загальний індекс та посів перше місце серед банків, що працюють в Україні.
Дослідження показало, зокрема, що із 40 банків з активами понад 2 мільярди гривень, 37 – постійно протягом 2019 року були присутні в рейтингу.
При цьому в ТОП-10 рейтингу постійно перебували сім банків, серед них лідером кілька разів поспіль залишався Ідея Банк.
Дослідження регулярно проводить Міжнародний центр перспективних досліджень (МЦПД) за підтримки експертів Незалежної асоціації банків України (НАБУ). Показник фінансового здоров’я банків експерти розрахували на підставі даних економічних нормативів НБУ і згрупованих даних про фінансові результати, активи і капітал.
Як зазначають аналітики, цей показник дасть змогу додатково оцінити ефективність і надійність тієї чи іншої фінустанови, його привабливість як для акціонерів, так і для клієнтів.
Експерти додають, що банківська система України протягом 2019 року демонструвала достатню стабільність і стійкість, про що, зокрема, свідчать результати стрес-тестів вітчизняних фінустанов Національного банку України (НБУ). Водночас щодо перспектив 2020 вони зазначили, що можливе розгортання світової кризи може ускладнити роботу банків, проте зазначили, що панічні настрої можуть зашкодити більше, ніж власне криза.
Нагадаємо, в 2019 Ідея Банк успішно пройшов оцінку стійкості Національного банку та опублікував її результати, які свідчать про те, що банк не потребує докапіталізації/реструктуризації активів для нарощування запасу міцності на випадок кризи.
 
Ідея Банк Україна працює на ринку з 1989 року. За 30 років практики банк сформував ділову репутацію надійного фінансового партнера, який пропонує споживачам продукти і сервіси європейської якості.
Ідея Банк входить до європейської фінансової групи Getin Holding S.A. (Польща).
Getin Holding S.A. (Польща) належить 100% акцій банку.
Банк надає послуги у 82 відділеннях та 200 консультаційних центрах по всій Україні. Продуктами банку користуються понад300 тисяч клієнтів.
Команда професіоналів банку об’єднує 1,2 тис. осіб.
Банк – переможець низки рейтингів у номінаціях роздрібного кредитування та надійності.
За матеріалами:
Ідея Банк
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас