😷Розповсюдження коронавірусу в світі буде стимулювати компанії переносити виробництво в Україну - торгпред — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

😷Розповсюдження коронавірусу в світі буде стимулювати компанії переносити виробництво в Україну - торгпред

Особисті фінанси
8495
Поширення епідемії нового коронавірусу у світі стимулюватиме перенесення виробництва на внутрішній ринок України, прогнозує заступник міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства – торговий представник України Тарас Качка.
“Нова реальність логістики. Нас очікує перенесення виробництва на внутрішній ринок (уряд буде його захищати по повній програмі) або на ринки, ближче до центрів виробництва (Україна для ЄС)”, – написав Качка у Facebook.
При цьому він уточнив, що це довгострокові прогнози. А поки що в умовах обмеження подорожей буде розвиватися електронна комерція, вважає торгпред.
“У класичній промисловості буде гра на нервах: уряди захищатимуть виробників, здешевлюватимуть сировину, боротимуться за ринки збуту. Інтенсивність використання всіх заходів торгової політики тільки подвоїться”, – вказав Качка.
На думку торгпреда, попит на агропродукцію може зрости в умовах глобальних карантинів, в цілому він менш еластичний, ніж попит на техніку.
“Загалом, роль продовольчої безпеки буде зростати. Україна є важливим суб’єктом глобальної продовольчої безпеки”, – зазначив він.

Довідка Finance.ua:

  • Станом на 10 березня в Україні зареєстровано лише один випадок зараження коронавірусом. Інфікованим виявився мешканець Чернівців, який приїхав з Італії. Після виявлення коронавірусу у Чернівцях та області було введено карантин у навчальних закладах та заборонено масові заходи.
😷Розповсюдження коронавірусу в світі буде стимулювати компанії переносити виробництво в Україну - торгпред
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас