Росія через падіння рубля може "обвалити" світові ціни на зерно - експерт — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Росія через падіння рубля може "обвалити" світові ціни на зерно - експерт

Аграрний ринок
8863
Обвал курсу російського рубля внаслідок падіння світових цін на нафту негативно позначиться на експорті українських зернових і рослинної олії, оскільки Росія може почати “обвалювати” світові ціни на ці товари.
Про це в своєму Telegram-каналі написав економіст інвестиційного департаменту Продовольчої і сільськогосподарської організації ООН (ФАО) Андрій Ярмак.
“Радіти потенційним збиткам сусідів не варто, адже вони (Росія – ред.), якщо нафта впаде, девальвують рубль, щоб компенсувати доходи бюджету, а це значить, що відразу почнуть обвалювати світові ціни на пшеницю, соняшникову олію та інші елементи нашого аграрного експорту, а це дуже суттєво вдарить по стабільності гривні і економіці України”, – написав він.
За його словами, для України обвал цін на нафту – мінус, оскільки доходи країни значною мірою залежать від продажу товарів країнам – постачальникам нафти. Більше того, ситуація з експортом може посилитися тим, що Україна експортує насамперед сировину, а не товари з високою доданою вартістю.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас