Кабмін спростив умови для роботи і відкриття дитсадків — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кабмін спростив умови для роботи і відкриття дитсадків

Казна та Політика
304
Кабінет Міністрів спростив умови для роботи і відкриття дитсадків.
Про це повідомили у відділі зв’язків зі ЗМІ Міністерства освіти і науки, відповідні зміни до Ліцензійних умов здійснення освітньої діяльності Кабмін ухвалив сьогодні.
“Доступ кожної дитини до якісної дошкільної освіти – один з наших пріоритетів, тому ми продовжуємо надавати дошкільнятам нові можливості. Зміни, ухвалені сьогодні, дозволять розширювати мережу дитячих садків і підвищувати доступ до дошкільної освіти. Стане простіше відкривати приватні дитсадки, залучати до навчальної роботи необхідних фахівців і забезпечувати дітей якісним харчуванням”, – зазначила міністр освіти і науки Ганна Новосад.
Згідно зі змінами, для початку діяльності у сфері дошкільної освіти не обов’язково мати власні харчоблоки, пральні та штатних медичних працівників.
Відповідні послуги можуть забезпечувати юридичні особи та фізичні особи-підприємці, які мають право надавати такі послуги. Це сприятиме відкриттю невеликих закладів дошкільної освіти в пристосованих приміщеннях.
Також, згідно зі змінами, у дитячих садків буде можливість залучення до роботи не тільки педагогів, а й інших фізичних осіб, послуг яких потребують установи під час освітнього процесу.
Це допоможе у виконанні варіативної частини навчання, яку заклад визначає з урахуванням особливостей регіону, індивідуальних запитів дітей або побажань батьків.
Такі особи повинні відповідати вимогам педагогічних працівників, визначеним законами “Про освіту” та “Про дошкільну освіту”: вони повинні мати високі моральні якості, вищу педагогічну освіту за відповідною спеціальністю та/або професійну кваліфікацію педагогічного працівника, забезпечувати результативність і якість роботи, мати фізичний і психічний стан, який дозволяє виконувати професійні обов’язки. Постанова про зміни до Ліцензійних умов здійснення освітньої діяльності набуде чинності через два місяці з дня її опублікування.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас