Майже 40% українців не мають банківських рахунків — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Майже 40% українців не мають банківських рахунків

Фінтех і Картки
2457
В Україні 37% дорослого населення не має банківських рахунків.
Про це розповіла генеральний директор компанії MasterСard в Україні Інга Андрєєва під час презентації національної онлайн-платформи “Дія.Бізнес”.
“Рівень фінансової інклюзії в країні – 63%, тобто 37% дорослого населення не має банківського рахунку. Те, що робить Міністерство цифрової трансформації, – це дії, спрямовані, щоб показати людям, що це нестрашно і зручно. У Скандинавських країнах рівень фінансової інклюзії становить 100%, у Великій Британії – 98%”, – сказала Андрєєва.
Вона підкреслила, що зростання фінансової інклюзії в країні на 10% призводить до зростання ВВП на 0,3%, що дасть додатково 10,6 мільярда гривень до бюджету України. Разом з тим, за її словами, Україна зараз перебуває на рівні європейських і світових трендів.
За статистикою Нацбанку, в 2019 році 8 з 10 торгових транзакцій проводилися за допомогою банківських карток, і вперше обсяг безготівкових розрахунків перевищив 50% від загального обсягу операцій.
“П’ять років тому обсяг безготівкових операцій становив лише 25%. Тому ми рухаємося дуже добре, але завжди є до чого прагнути, оскільки є європейські країни, де цей показник 90% і вище”, – підкреслила Андрєєва.
Вона також повідомила, що в 2019 році кількість POS-терміналів для оплати картами склала 333 тисячі штук, що на 19% більше, ніж роком раніше. І 90% цих терміналів – безконтактні, що дозволяє оплачувати покупки за допомогою сучасних гаджетів (смартфонів, смарт-годинників), що робить інфраструктуру ще більш зручною.
При цьому Україна все ще посідає останнє місце в Європі за кількістю POS-терміналів на тисячу населення.
“На сьогодні цей показник становить 8,4 терміналу на 1000 осіб. У Європі середній показник вищий – 26. Тому ми спрямовуємо зусилля на розвиток інфраструктури та роз’яснення підприємцям про те, що cashless – це розвиток в першу чергу і їхнього бізнесу. І ми покладаємо великі сподівання на нову платформу “Дія.Бізнес”, яка розповість, як відкрити рахунок, що таке картка підприємця і що таке cashless-інфраструктура”, – повідомила Андрєєва.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас