Україна планує лібералізувати автоперевезення з Угорщиною — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна планує лібералізувати автоперевезення з Угорщиною

Казна та Політика
286
Мінінфраструктури працює над лібералізацією автомобільних перевезень між Україною та Угорщиною в найближчій перспективі.
Про це повідомив міністр інфраструктури України Владислав Криклій за результатами зустрічі з державним секретарем з питань транспорту Міністерства інновацій технологій Угорщини Ласло Мошоци.
Сторони обговорили лібералізацію умов виконання автомобільних перевезень між Україною та Угорщиною, реалізацію спільних інфраструктурних проектів.
Криклій наголосив на важливості для розвитку українсько-угорського транспортного діалогу зустрічі прем’єр-міністра України Олексія Гончарука і віце-прем’єр-міністра з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Дмитра Кулеби з міністром зовнішньої економіки і закордонних справ Угорщини Петером Сийярто, яка відбулася 7 лютого 2020 року в Києві.
«Розвиток співпраці між Україною і Угорщиною має позитивну динаміку. Українською стороною розроблено проект протоколу про внесення змін до чинної двосторонньої угоди про міжнародне автомобільне сполучення, якою передбачається лібералізація двосторонніх і транзитних вантажних перевезень, і нерегулярних пасажирських перевезень. Треба також відповідати вимогам часу – робити транспортні коридори цифровими, а це значить, що паперові дозволи на перевезення повинні бути замінені зручними електронними сервісами», – зазначив Криклій.
Мошоци в свою чергу відзначив динамічний розвиток співпраці між Угорщиною та Україною в галузі транспортної інфраструктури та наголосив на важливості поєднання транспортних коридорів обох країн.
За матеріалами:
Hubs
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас