День фінансів, 21 лютого: зниження ставок від mono і Привату, депозит для новонароджених, 1000 гривень у номінантах — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

День фінансів, 21 лютого: зниження ставок від mono і Привату, депозит для новонароджених, 1000 гривень у номінантах

1245
У п’ятницю, 21 лютого, про гроші, справжні та електронні.
monobank знижує ставки за депозитами. Співзасновник проєкту monobank Олег Гороховський повідомив, що банк знижує ставки за депозитами в гривні на 1,5-2 процентні пункти. На його думку, такі низькі ставки в гривні призведуть до того, що клієнти збільшать попит на валюту і це посилить тиск на курс.
ПриватБанк знизив ставки за іпотекою. ПриватБанк оголосив про значне зниження ставок за всіма програмами кредитування купівлі житла. Для купівлі нерухомості на “вторинці” процентна ставка становитиме до 15,5% річних, на “первинку” – 14,9%. У 2020 році банк планує направити на програму доступного кредитування житла понад 1 млрд грн.
Депозит для новонароджених. У Верховній Раді України зареєстрували законопроєкт, яким пропонують відкривати депозит на ім’я кожного новонародженого українця. Сума депозиту – 50 тис. грн. Автор законопроєкту зазначає, що кошти можна використати достроково – до 18 років. Наприклад, якщо дитина важко захворіла, а грошей на лікування у батьків немає; якщо дитина втратила житло в результаті стихійного лиха або інших обставин.
До речі, якщо вас не влаштовує відсоток з вашого депозиту, заходьте на спеціальний розділ “Бонус до депозиту” від Finance.ua і отримуйте вагомий плюс до ставки.

Отримати бонус до депозиту 💰

Два напрямки “інвестиційної няні”. У Мінекономіки пояснили, що інвестиційні няні – це два напрямки. Перший – Ukraine Invest, це структура під Кабміном. Другий етап проєкту “інвестиційних нянь” – це 5 законопроєктів, які зараз розробляються. Один з них дозволить Кабміну укладати угоди і надавати конкретні рішення, які потрібні для бізнесу.
Деталі “пілота” з е-гривні. НБУ чотири роки вивчав можливості випуску власної цифрової валюти, а в 2018 році запустив “пілот”. Як зазначає голова Нацбанку Яків Смолій, е-гривня мала чітке визначення і форму застосування. Її розглядали як нацвалюту, яка має однакову вартість з готівкою і безготівкою, і як засіб платежу, а не накопичення. Випустили трохи більше ніж 5 тис. грн. Вся її емісія увійшла до готівки в обігу поза банками.
Водночас справжню купюру в 1000 гривень номінували на найкращу банкноту року. International Bank Note Society (IBNS) оголосив перші варіанти найкращої банконти, серед яких представлена українська купюра номіналом у 1000 гривень. Нагадаємо, найкрасивішою купюрою 2018 року стала нова вертикально орієнтована 10-доларова канадська банкнота.
Процентний своп для кредитування. Нацбанк з метою пожвавлення банківського кредитування запроваджує новий фінансовий інструмент – процентний своп. Це дасть банкам додатковий стимул коригувати власні процентні політики відповідно до динаміки облікової ставки. Також це дозволить банкам знижувати власні процентні ризики.
Кобрендінгові картки – продукти для досвідчених. Нерідко банки змушені створювати нові продукти для того, щоб утримати клієнтів. Наприклад, з’явився особливий вид банківської картки – кобрендингова. Це свого роду гібрид дисконтної картки якогось магазину і банківської кредитки. Власники таких карток можуть одночасно користуватися позиковими грошима, а також отримувати додаткові знижки і бонуси при розрахунках в магазинах партнерів. У новому матеріалі наші журналісти підібрали для вас кілька гідних кобрендингових кредитних карток, розраховуючись якими в конкретних магазинах можна отримувати подвійну вигоду.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас