У КМДА повідомили, коли планують здати метро на Виноградар — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У КМДА повідомили, коли планують здати метро на Виноградар

Казна та Політика
1007
Роботи з будівництва метро на Виноградар відбуваються за графіком – зараз його готовність оцінюється в 20%, об’єкт обіцяють здати до кінця 2021 року.
Про це розповів перший заступник Київського міського голови Микола Поворозник.
У грудні 2019 року збори акціонерів компанії “Київметробуд”, яка продовжує Сирецько-Печерську гілку метрополітену до житлового масиву Виноградар, призначили нову наглядову раду і оновили керівництво. Друга сторона ці зміни не визнала і заявила про рейдерське захоплення. Під загрозою опинилося будівництво нових станцій метро.
Коментуючи ситуацію з “Київметробудом”, перший заступник Кличка заявив, що це “виключно внутрішні корпоративні війни”.
“Місто поки що не страждає від цих конфліктів. Відверто скажу: ми співпрацюємо з правоохоронними органами в цьому напрямку. Ми сподіваємося, що конфлікт завершиться в судовому порядку.
Позиція КМДА абсолютно синхронна з позицією Генпрокуратури і Мін’юсту. Як можна бути несинхронним в цій ситуації? Щоправда, у внутрішньому корпоративному конфлікті може бути десь посередині, але закон один”, – сказав Поворозник.
“Метро будується за державні кошти. У правоохоронних та контролюючих органів є всі підстави перевіряти ефективність їх використання. Якщо всередині компанії є “розборки”, а вони є, ми туди не можемо лізти. Але ми можемо вимагати звітувати і про використання коштів, і про ефективність їх використання”, – додав він.
За його словами, за 2019 рік освоєно майже 1 млрд грн.
Поворозник підкреслив, що зараз готовність об’єкта – “20% в кращому разі, враховуючи земляні роботи”.
“До кінця 2021 року об’єкт здамо. До кінця березня 2020 року, згідно з графіками, піде прохідницький щит у бік Сирцю. Це буде важливим етапом в будівництві.
Зараз відбуваються навіть не підготовчі, а земляні роботи. Причому вони відбуваються відразу на трьох або чотирьох майданчиках. Будівництво ведеться відкритим способом”, – розповів він.
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас