Міжбанк: тренд по курсу знову розвернеться на 180 градусів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Міжбанк: тренд по курсу знову розвернеться на 180 градусів

Кредит&Депозит
9820
Середа знову не залишить байдужим нікого з учасників валютного ринку. Курсові гойдалки продовжаться. Ось основні причини та мотиватори ринку на сьогодні:
Розрахунки інвесторів з Мінфіном України за вчорашнім аукціоном з продажу ОВДП. Ми не можемо сказати, що він пройшов ідеально для чиновників. Продано облігацій на 2,33 млрд гривень. Найбільшим попитом користувалися папери терміном на 154 дні (поданих заявок було в 4 рази більше, ніж продали) і на 483 дні (заявок було в 2 рази більше, ніж продали). На 1106 днів бажаючих виявилося приблизно стільки ж, скільки і продали). Прибутковість за всіма облігаціями – від 9,60% до 9,84% річних.
Мінфіну не вдалося сильно її в черговий раз знизити і це свідчить про те, що торг за її новий компромісний рівень між інвесторами і чиновниками продовжиться і лише посилиться. Такі обсяги реалізації ОВДП вже перекриті вчорашніми продажами валюти нерезидентами і розраховувати на нові активні їх розпродажі сьогодні не варто. Це працює проти гривні;
Продовження періоду виведення дивідендів у «дочок» іноземних компаній. Репатріація дивідендів у «дочок» іноземних компаній триває, що дає шанс спекулянтам спробувати заробити на цьому ситуативному попиті на валюту;
Вчорашнє просідання котирувань на міжбанку активізувало імпортерів. Вони вважають, що ситуативне просідання курсу долара у вівторок скоро може закінчитися і сьогодні вийдуть зі своїми покупками в надії закупитися валютою максимально дешево. Це збільшить попит на міжбанку і дасть можливість експортерам спробувати, притримуючи валюту – підняти котирування. У цьому їх з радістю підтримають і спекулянти, розгойдуючи курс протягом дня;
Інтервенції НБУ. Вчора Нацбанк оперативно викуповував ситуативний надлишок пропозиції валюти як у українських компаній, так і у нерезидентів. Він зміг знизити ціну таких покупок для себе з 24,85 гривень до 24,80 гривень і зберегти при цьому понижуючий тренд по курсу долара. Це психологічно працює на користь гривні. НБУ продовжить скуповувати будь-який надлишок долара на торгах, але загальний розклад попиту і пропозиції сьогодні вже не буде таким позитивним для гривні. Але цінники Нацбанку і оперативність його виходу на торги знову залишиться ключовим курсоутворюючим фактором на сьогоднішніх торгах.
5 лютого за рахунок розрахунків за вчорашнім аукціоном обсяги операцій на торгах будуть в межах $190- 250 млн при укладанні до 480-620 угод, а коридор по долару буде перебувати в межах 24,75-25,00 гривень.
Валютні коливання посиляться. Тренд по курсу знову розвернеться на 180 градусів із загальним настроєм на подорожчання долара.
Курс долара на Міжбанку – графік:
Середні курси валют на Міжбанку після відкриття ринку:
долар США – 24,78 / 24,81
євро – 27,36 / 27,40
російський рубль – 0,392 / 0,393
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас