Україну повинна накрити лавина з інвестицій - Зеленський — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україну повинна накрити лавина з інвестицій - Зеленський

Казна та Політика
3610
Україна стає «стабільним і зрозумілим ринком потенційно великих можливостей».
Про це заявив президент країни Володимир Зеленський 3 лютого на Українсько-турецькому бізнес-форумі в Києві.
«Україну повинна накрити лавина з інвестицій, як зовнішніх, так і внутрішніх. Вже сьогодні ми досягли необхідних для цього передумов: це позитивний тренд стійкого зростання економіки і встановлення макроекономічної стабільності, збільшення ВВП України, зниження інфляції, зростання золотовалютних резервів, підвищення кредитного рейтингу і зміна прогнозів на «стабільний» і «позитивний», – зазначив він.
Президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган в ході виступу на форумі підкреслив, що Туреччина і Україна «розглядають один одного не як конкуренти, а як партнери» і назвав Зеленського своїм «любим другом».
За словами Ердогана, поставлено ​​мету до 2023 року збільшити товарообіг між країнами з $4 млрд до $10 млрд. Він зазначив, що загальна вартість турецьких інвестицій в Україну становить $3 млрд.
Президент Туреччини виступив також за перехід на розрахунки в національній валюті для зниження курсового тиску на бізнес двох країн.
На його думку, є потенціал співпраці двох країн в оборонній промисловості, технологіях і телекомунікації, а також в автомобільній промисловості і металургії.
Ердоган підкреслив, що Туреччину в 2019 році відвідали 1 млн 550 тис. українських туристів, що більше на 12%, ніж у 2018 році, а в Україні побувало 217 тис. громадян Туреччини.
Під час прес-брифінгу з Зеленським Ердоган зазначив, що переговори про угоду про вільну торгівлю потрібно «рішуче довести до кінця». Підписання Угоди про ЗВТ планується на березень.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас