Кличко розповів, як швидше пересуватися Києвом на авто (відео) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кличко розповів, як швидше пересуватися Києвом на авто (відео)

Особисті фінанси
7057
Для швидшого пересування столицею на авто треба “зловити” зелену хвилю світлофорів – спеціально налаштовану систему таймінгу світлофорів.
Про це мер Києва Віталій Кличко повідомив на своїй сторінці у FACEBOOK.
“Друзі! А чи знаєте ви, що при всій складності столичного трафіку, в Києві функціонують 49 маршрутів із «зеленою хвилею» руху? Це маршрути, за якими можна швидко проїхати містом, “впіймавши” на кожному світлофорі зелене світло”, – ідеться в повідомленні.
Що для цього необхідно:
  • дотримуватися швидкісного режиму руху 40-50 кілометрів на годину;
  • це збільшить середню швидкість пересування містом, зменшить витрати пального на 10-12%, покращить екологічний стан довкілля.
“Адже при такому трафіку шкідливі викиди зменшуються на 13-18%. А кількість ДТП, за підрахунками спеціалістів, скорочується на 10-15%”, – додав Кличко.
З переліком маршрутів “зеленої хвилі” можна ознайомитися за посиланням.

Довідка Finance.ua:

  • Як свідчать результати дослідження порталу TomTom, Київ погіршив свій рейтинг на 1 позицію і посів 12-місце в світі (і 3-е в Європі) серед мегаполісів, схильних до заторів на дорогах.
  • За даними рейтингу, кияни проводять в заторах в середньому 30 хвилин на день. За рік тривалість перебування в заторах набігає до 9 днів і 11 годин.
  • Також у всесвітньому рейтингу присутні ще три українські міста: Одеса (18-е місце), Харків (29-е місце) і Дніпро (47-е місце).
Найцікавіші та найважливіші новини, а також поради, які стануть в пригоді для вашого гаманця — завжди в нашому телеграм-каналі Finance_ukr 🤫 Переходьте, підписуйтеся — з нами цікаво та корисно!
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас