У Києві встановлять першу автоматичну парковку за 3,6 млн гривень — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Києві встановлять першу автоматичну парковку за 3,6 млн гривень

Казна та Політика
906
У Києві встановлять першу в столиці роторну (автоматичну) парковку за 3,6 мільйонів гривень.
Про це повідомив заступник директора Департаменту транспортної інфраструктури КМДА Дмитро Рахматуллін, передає сайт “Сегодня”.
“Ми запланували встановити роторну парковку в першому кварталі 2020 року, але вже не у дворі мерії, а на паркувальному майданчику Житнього ринку, там є доступ до електроживлення. Ця парковка була закуплена кілька років тому за бюджетні кошти. Вона абсолютно нова і в розібраному вигляді зберігалася на території одного з комунальних підприємств під охороною. Чому її не поставили раніше, мені не відомо. Зараз місце розташування ми вибрали людне – Поділ. Поруч розташовані кілька бізнес-центрів, офісів, магазинів, ринок. Тобто вона повинна бути затребуваною в цьому місці”, – розповів він.
В інспекції з паркування кажуть, що автоматичною парковкою зможуть скористатися всі бажаючі. Для її встановлення необхідно побудувати потужний фундамент із заглибленням в землю на півтора метра.
Швидше за все, з цієї причини її і не встановили у дворі мерії, оскільки потрібно викопати котлован на велику глибину, а там це не дозволили зробити через велику кількість під землею різних комунікацій.
“Експеримент, який почали наші колеги три роки тому, повинен бути завершений. Керувати першою механічною парковкою буде КП “Житній ринок”. Парковка буде передана їм з балансу Департаменту транспортної інфраструктури КМДА. Роторна парковка розрахована на 12 автомісць. За площею вона займає всього два з половиною паркувальні місця. Тобто на місці двох машин стоятиме 12. Вартість однієї години паркування становитиме, швидше за все, 7 або 10 гривень”, – додає Рахматуллін.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас