Чинники, які вплинуть на ринок депозитів - думка банкірів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Чинники, які вплинуть на ринок депозитів - думка банкірів

Кредит&Депозит
4689
Найбільший вплив на ринок депозитів має економічна ситуація в країні. Крім того, для вкладників важливою є стабільність гривні.
Про це заявили банкіри під час круглого столу Finclub «Що буде з депозитами у 2020 році?».
«Якщо гривня продовжить зміцнюватися, відповідно, ставки будуть знижені», – зазначає Андрій Прусов, заступник голови Правління Банку Форвард.
Що ще може вплинути на ринок депозитів:
  • інфляція, адже Нацбанк заявив, що буде тримати зростання цін на рівні 5%;
  • урядові ініціативи щодо кредитування населення: йдеться про програми повернення трудових мігрантів та дешеві кредити для розвитку малого та мікро- бізнесу під 5-7- 9%. Цей фактор матиме великий вплив на обсяги вкладів;
  • розвиток довготривалого кредитування: НБУ назвав 2020 рік «роком іпотеки», а іпотечні програми, у свою чергу, дозволять нарощувати депозитний портфель.
Нагадаємо також, що Фонд гарантування вкладів фізосіб заявляє про намір підвищити гарантовану суму банківських вкладів до обіцяних 600-800 тис. грн, однак втілювати це не поспішає.
«Якщо є стабільна економіка, то політичні чинники нівелюються, і у зв’язку з цим підвищення порогу компенсації через банкрутство банку не є такою нагальною темою. На мою думку, те, що Фонд хоче підвищити гарантовану суму вкладу – це правильно, але не є першою необхідністю. Це потрібно робити, коли населення втрачає довіру і його не стримують 200 тисяч грн, щоб забрати гроші з банку. А 400 тис. – компенсують, тому нехай полежать», – зазначає Олег Кляпко, директор департаменту роздрібного банкінгу Укргазбанку.
До речі, ви завжди зможете отримувати більше з ваших депозитів. Finance.ua домовився з деякими банками, щоб ви могли отримати «Бонус до депозиту». А це до + 3,00% до основної ставки за депозитом. Гроші ніколи не завадять. А вигідну надбавку до відсотку можна оформити в три кроки.

Хочу отримувати більше з депозиту 💰

За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас