Гендиректор "Борисполя" планує побудувати котеджі на заповідному острові в Києві - ЗМІ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Гендиректор "Борисполя" планує побудувати котеджі на заповідному острові в Києві - ЗМІ

Фондовий ринок
833
Кооператив, який контролює екс-заступник голови КМДА і гендиректор аеропорту “Бориспіль” Павло Рябікін, планує побудувати на Жуковому острові два гігантські палаци з власними причалами і закриту базу відпочинку, при цьому будівництво приватних житлових будинків на острові заборонено.
Про це йдеться в сюжеті програми “Наші гроші з Денисом Бігусом”.
Йдеться про 15 гектарів на острові Жуків біля яхт-клубу і ресторанного комплексу “Маячок”, що належать Рябікіну. “Совські ставки” – кооператив з орбіти гендиректора “Борисполя” – цю ділянку отримав безкоштовно в 2010 році.
Зазначається, що близько 10 га кооператив отримав у власність, ще 5 – в оренду на 5 років.
“Відтоді вся активність обмежилася лише парканом вздовж території. І ось у серпні 2019-го “Совські ставки” за заявою отримали від Департаменту містобудування та архітектури Києва містобудівні умови та обмеження для забудови ділянки”, – йдеться в сюжеті.
Як зазначають журналісти Bihus.Info, у проєкті, який представлений в КМДА, 15 гектарів на острові Жуків розділені на три частини.
Одна з них – призначена під маєток з відкритим басейном, галявиною, господарськими та спортивними будівлями і власною причальною зоною.
“Друга – трохи менша за розміром, але теж зі спортивними та адміністративними будиночками і власним виходом до води. Поруч з ними – закрита база відпочинку зі спортивними майданчиками і причалом”, – підкреслюють журналісти.
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас