Tesla купила земельну ділянку в Німеччині для будівництва свого першого у Європі заводу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Tesla купила земельну ділянку в Німеччині для будівництва свого першого у Європі заводу

Фондовий ринок
540
Виробник електромобілів Tesla домовився з владою німецької землі Бранденбург про купівлю земельної ділянки для будівництва першого для компанії заводу в Європі.
Про це повідомляє Reters.
Tesla ще в листопаді оголосила про плани збудувати завод у муніципалітеті Грюнхайде, що на схід від Берліна. Як зазначає видання, це дозволить компанії присвоїти своїй продукції марку «Зроблено в Німеччині».
Рада директорів Tesla погодила угоду щодо купівлі ділянки розміром 300 гектарів у промисловому районі муніципалітету. Фінансовий комітет парламенту Бранденбургу схвалив цю угоду 9 січня.
Попередня оцінка вартості ділянки — 40,91 мільйона євро, але вона ще може змінитися. Зараз спеціалісти перевіряють її на наявність бомб часів Другої світової війни.
Профспілки та низка політиків підтримали цю угоду, бо вона має створити до 7 тисяч робочих місць. Водночас близько 250 людей влаштували акцію проти будівництва підприємства, бо воно нібито шкодитиме навколишньому середовищу та може створити проблеми з водопостачанням для місцевих жителів.
За матеріалами:
hromadske
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас