Україна після 2022 року не вироблятиме фету, пармезан та рокфор — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна після 2022 року не вироблятиме фету, пармезан та рокфор

Аграрний ринок
905
Після набуття чинності з 1 січня нової редакції закону про охорону географічних зазначень з 2025 року українські виробники не зможуть надавати своїм продуктам назви шампанське та коньяк, а після 2022-го – називати сири пармезаном, рокфором та фетою.
Про це на пресконференції у Львові розповів експерт проєкту ЄС “Підтримка розвитку системи географічних зазначень в Україні” Іван Гайванович, повідомляє видання “Щоденний Львів”.
“Згідно із новою редакцією закону щодо географічних зазначень такі продукти як коньяк, шампанське, а також захищені географічними зазначеннями сири рокфор, пармезан та фета мають право іменуватися лише там, звідки вони походять: із провінцій Коньяк, Шампань тощо. В інших місцевостях такий плагіат буде каратись солідними штрафами. При цьому під санкції потраплять як виробники, так і продавці”, – зазначив Гайванович.
За його словами, для переходу на нові назви визначено перехідний період. Для окремих спиртних напоїв – коньяку, шампанського – він триватиме до кінця 2025 року, для трьох сирів – рокфор, пармезан і фета – до кінця 2022-го.
Після закінчення цих термінів українські виробники не зможуть давати своїм продуктам такі назви. Не можна буде також їх імітувати: наприклад, замість шампанського вказувати, що вино “створене методом шампанізації” або що сир “зі смаком пармезану”.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас