В уряді повідомили, як зробити кредити дешевшими — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В уряді повідомили, як зробити кредити дешевшими

Кредит&Депозит
1031
У Міністерстві розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства повідомили, що відсотки за кредитами в Україні знизяться після того, як знизиться облікова ставка нацбанку, буде проведено судову реформу та запрацюють ринки капіталу.
Про це повідомив міністр розвитку економіки Тимофій Милованов.
За його словами, головними перешкодами для того, аби здешевити кредити для бізнесу та для громадян, є висока облікова ставка Нацбанку та недостатня захищеність прав кредиторів — ризики того, що видані позики не повернуться.
«Що робить держава для зміни ситуації? Уряд запускає програму фінансування за зниженими відсотками для малого та середнього бізнесу. Також існують інші програми компенсації відсоткової ставки, наприклад в агро для купівлі землі або с/г техніки. І також планує податкову реформу на початку весни (зниження та оптимізація податків дозволить бізнесу більш ефективно працювати)», — повідомив Милованов.
За його словами, зниженню ставок за кредитами сприятиме ще й зниження облікової ставки НБУ, однак уряд на Нацбанк впливати не може, оскільки це незалежна інституція.
За матеріалами:
hromadske
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас