Міжбанк: ринок чекає нестандартна п'ятниця — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Міжбанк: ринок чекає нестандартна п'ятниця

Валюта
2075
Ця п’ятниця не буде стандартною на валютному ринку. Через перенесення робочих днів у новорічні та різдвяні свята завтрашня субота для банків буде робочим днем.
З одного боку – це практично знизить сьогодні ефект падіння ділової активності клієнтів по кінцю тижня (традиційно для звичайних п’ятничних торгів), а з іншого – особливих обсягів угод завтра на валютному міжбанку не буде (банки США і ЄС відпочивають і всі операції на наших торгах пройдуть на умовах ТОМ). Це не надто популярний формат роботи валютного ринку в Україні і великих обсягів угод не буде.
Але саме низькі обсяги ринку можуть укотре спровокувати спекулянтів на розгойдування курсу. Більшість великих гравців це розуміють і сьогодні не захочуть ставати заручниками поведінки суботнього ринку. Тому будуть активно закривати свої угоди сьогоднішнім днем ​​або відразу перенесуть їх на понеділок.
Крім цього, на поведінку учасників ринку сьогодні вплинуть:
1) Збереження у експортерів ще запасу гривні від відшкодувань ПДВ, що дозволяє їм притримувати валюту і продовжувати намагатися грати «на підвищення» разом зі спекулянтами;
2) Завершення періоду купівлі валюти «дочками» іноземних компаній під репатріацію дивідендів і купівля валюти тими інвесторами, хто вирішив не перевкладатися в нові ОВДП і зараз витрачає гривню, отриману від погашення 8-го січня раніше випущених ОВДП;
3) Поведінка готівкового ринку, де котирування обмінників поки продовжують поступово зростати. Можливість пограти на різниці готівкового та безготівкового курсів провокують спекулянтів на активні “переливи” валютних ресурсів з одного сегменту ринку на інший і призводять до розгойдування котирувань на міжбанку і цінників в обмінниках.
Ринок буде цілковито залежний від поведінки і ситуативних курсових завдань великих гравців, а також дій НБУ щодо виходу/невиходу на торги з інтервенціями.
За рахунок того, що за нашими даними сьогодні кілька великих гравців продаватимуть валюту, що знизить тиск на курс – ми прогнозуємо на п’ятницю обсяг операцій на торгах в сумі до $170-210 млн при здійсненні до 440-510 угод і коридор по долару в межах 23,95-24,15 гривень. Загальний настрій ринку стане більш позитивним для гривні.
Курс долара на Міжбанку – графік:
Середні курси валют на Міжбанку після відкриття ринку:
долар США – 24,09 / 24,12
євро – 26,76 / 26,79
російський рубль – 0,3933 / 0,3941
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас