Центробанк Багамських островів почав тестувати цифрову валюту — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Центробанк Багамських островів почав тестувати цифрову валюту

Фінтех і Картки
286
Фінансовий регулятор Багамських островів повідомив про випуск цифрової версії багамського долара Sand Dollar і про початок її тестування.
Згідно із заявою центробанку, цифрові платежі і допуск нових категорій постачальників фінансових послуг на внутрішній ринок прискорять реформу платіжної системи.
Спершку Sand Dollar буде випробуваний в районі Ексума, а в першій половині 2020 року географія тестування монети розшириться на Абако і кілька інших острівних районів.
«Цифровий актив дозволить підтримати стабільність фінансового сектора і знизити витрати при обробці транзакцій, а також мінімізувати ризики злочинів, пов’язаних з обігом готівкових коштів», – заявив регулятор.
Одночасно з пілотним проектом Центральний банк сприятиме розробці нових правил для цифрової валюти і захисту споживачів, в тому числі щодо стандартів захисту даних.
Про плани з випуску цифрової валюти влада Багамських островів повідомляла з червня 2018 року. Тоді міністр фінансів Петер Тернквест підкреслив важливість розробки нового цифрового платіжного сервісу для невеликих островів через скорочення присутності комерційних банків.
За матеріалами:
Forklog
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас