Справа ПриватБанку: НБУ вперше виграв суд щодо визначення пов'язаних з банком компаній — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Справа ПриватБанку: НБУ вперше виграв суд щодо визначення пов'язаних з банком компаній

Фондовий ринок
887
Окружний адмінсуд Києва 10 грудня визнав ТОВ “Самтек-Сервіс” пов’язаною з ПриватБанком особою напередодні націоналізації.
Про це повідомляє прес-служба НБУ.
У Нацбанку підкреслюють, що здобули першу перемогу в судах щодо визначення пов’язаних з ПриватБанком осіб – суд відхилив клопотання ТОВ “Самтек-Сервіс” про визнання рішення НБУ протиправним.
“13 грудня 2016 року Комісія НБУ з питань визначення пов’язаних із банками осіб та перевірки операцій банків з такими особами визначила ТОВ “Самтек-Сервіс” пов’язаною особою.
У подальшому кошти, які були на рахунках, відкритих на ім’я ТОВ “Самтек-Сервіс”, були обміняні уповноваженою особою Фонду гарантування вкладів на акції додаткової емісії та продані у процесі виведення неплатоспроможного ПАТ КБ “ПриватБанк” з ринку за участі держави”, – йдеться у повідомленні.
“Національний банк сподівається, що зазначена судова практика буде застосовуватись іншими судами під час розгляду відповідних позовів щодо оскарження питань пов’язаності з ПАТ КБ “ПриватБанк”. На сьогодні до Національного банку було подано понад 40 позовів про оскарження пов’язаності з ПАТ КБ “ПриватБанк”, – заявили в НБУ.
Зазначимо, що саме Окружний адміністративний суд Києва у квітні 2019 року визнав незаконною націоналізацію ПриватБанку.
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас