Discount Bank буде відповідачем за позовом ПриватБанку до Коломойського в Ізраїлі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Discount Bank буде відповідачем за позовом ПриватБанку до Коломойського в Ізраїлі

Фондовий ринок
544
Один з найбільших банків Ізраїлю Discount Bank буде відповідачем за позовом ПриватБанку до ексвласника Ігоря Коломойського, який був поданий до суду Тель-Авіва.
Український уряд вимагає 2 млрд шекелів (близько $600 млн) від Коломойського, його партнерів і Discount Bank, заявляючи про їхню причетність до відмивання коштів, які призвели до краху і націоналізації найбільшого комерційного банку країни – ПриватБанку, пише видання calcalist.co.il.
У позові, який було подано до суду Тель-Авіва 18 грудня, вказано, що Discount Bank мав зрозуміти, що на його рахунки перераховано величезні суми грошей, які надійшли з «токсичних фондів».
Також в позовній заяві вказується, що Коломойський, який має українське та ізраїльське громадянство, та Боголюбов протягом декількох років із залученням низки осіб в «безпрецедентному масштабі» відмивали гроші, завдавши величезних фінансових збитків.
В цілому в період з 2007 по 2011 роки на рахунки Discount Bank було переведено близько $1,2 млрд.
Українська сторона стверджує, що ПриватБанк протягом 10 років до націоналізації був жертвою складних схем, які були ініційовані та реалізовані ексакціонерами. Також в рамках схем ексвласники впливали на видачу великої кількості великих кредитів компаніям, які були пов’язані з керівництвом банку.
Нагадаємо, що ПриватБанк 18 грудня ініціював нове судове провадження в Окружному суді Тель-Авіва в Ізраїлі проти колишніх власників банку та інших відповідачів на $600 млн.
За матеріалами:
Фінансовий клуб
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас