Гончарук прокоментував закон про неповернення "Приватбанку" Коломойському — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Гончарук прокоментував закон про неповернення "Приватбанку" Коломойському

Фондовий ринок
1128
Прем’єр-міністр Олексій Гончарук заявив, що ініційований урядом законопроєкт про заборону повертати банки колишнім власникам, не спрямований проти конкретних осіб або банків.
“Ми не рекомендуємо і не подаємо до Верховної Ради законів, спрямованих проти конкретних осіб або конкретних банків, – сказав він.
Ми дійсно проявили ініціативу і подали до Верховної Ради законопроект, який, на нашу думку, захищає українських платників податків. Тому що дуже часто, коли банки виводяться з системи або визнаються неплатоспроможними, то ризик їх повернення назад через судове рішення може дестабілізувати систему.
І закон спрямований на те, щоб виключити такі дуже шкідливі для економіки чинники”.
За словами голови Кабміну, питання не тільки в “Приватбанку”. Зараз в Україні понад 5 сотень мільярдів проблемної заборгованості.
11 грудня Кабінет Міністрів подав до парламенту законопроєкт, який врегулює виведення з ринку неплатоспроможних банків і не дозволить повертати їх екс-власникам.
Як пізніше повідомлялося в ЗМІ, в цей законопроєкт не потрапила узгоджена з МВФ норма, яка дозволяє притягнути до відповідальності власників інших системних банків, виведених з ринку.
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас