Intel: ми не відмовимося від 10-нм техпроцесу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Intel: ми не відмовимося від 10-нм техпроцесу

Фондовий ринок
1176
На нещодавній конференції UBS компанія Intel оголосила, що не буде пропускати 10-нанометровий технологічний процес, щоб перейти безпосередньо до 7-нм технології. Тим самим чіпмейкер поклав край чуткам, які стверджували, що виробник зробить саме так через тривале освоєння 10-нанометрового техпроцесу.
Intel також повідомляє, що вона залишається вірною своїм планам щодо випуску платформи Whitley, починаючи з виробництва сімейства Cooper Lake в першому півріччі 2020 року, за яким послідує виробництво Ice Lake у другому півріччі 2020 року. А вже в 2021 році планується приступити до постачання процесорів Sapphire Rapids.
10-нанометровий технологічний процес залишається прокляттям Intel ось вже протягом декількох років. Через тривале освоєння цієї технології компанія втратила лідерство в галузі. 10-нм техпроцес вже досить довго перебуває в розробці, але фактичне масове виробництво компанії все ще не дається. Судячи з усього, лише до кінця 2020 року компанія зможе вивести на ринок високопродуктивні серверні рішення, а їх виробництво за нормами 10-нм техпроцесу планується почати в другій половині 2020 року. Компанія також підтвердила, що готується до випуску процесорів Sapphire Rapids (і разом з ними GPU Ponte Vecchio Xe) в 2021 році.
У компанії вважають, що у неї є «агресивна дорожня карта». Крім того, навіть незважаючи на відставання в освоєнні передових технологічних процесів виробництва, «ми почуваємося досить добре, щоб впоратися з конкурентним середовищем».
Виходячи зі сказаного представниками компанії під час конференції UBS, можна зробити висновок, що Intel не тільки не відмовляється від 10-нанометрового технологічного процесу, але й планує неодноразово покращувати його, впроваджуючи покоління + та ++. Це повинно дати компанії більше часу на освоєння і впровадження 7-нанометрової технології. Хоча конкуренти вже активно розвивають 5-нанометрову технологію і готуються почати її впровадження у виробництво комп’ютерних процесорів в 2021 році.
За матеріалами:
ITC.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас