РГК оскаржить накладений АМКУ штраф у суді - заява групи — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

РГК оскаржить накладений АМКУ штраф у суді - заява групи

Фондовий ринок
150
“Регіональна газова компанія” (РГК) вважає рішення Антимонопольного комітету України (АМКУ) про накладення штрафу в 278 млн грн на облгази, що перебувають в управлінні групи, необґрунтованим і має намір оскаржити його в суді.
У своїй заяві у вівторок РГК вказує, що приведення обсягів газу до стандартних умов передбачено українським законодавством, зокрема, законом “Про ринок природного газу”, Кодексом газорозподільних систем, типовим договором розподілу, а також правилами поставки.
“Згідно з цим законодавством, з 2016 року різниця в обсягах, яка виникає від приведення газу до стандартних умов, була виключена з витрат операторів ГРМ і включена до складу витрат споживачів, що підтверджено відповідними державною та науковою експертизами”, – зазначено в заяві.
У групі також вважають, що заборона на приведення газу до стандартних умов порушує принцип єдності вимірювання.
РГК розцінює такі дії АМКУ як кричущий прояв тиску чиновників на бізнес. Рішення АМКУ завдає шкоди всій газовій галузі і робить неможливим введення європейських правил функціонування газового ринку, отже, буде оскаржене в законному порядку”, – підсумовано в заяві.
Як повідомлялося, Антимонопольний комітет України (АМКУ) оштрафував на 278 млн грн 16 облгазів, які входять до “Регіональної газової компанії” (РГК) бізнесмена Дмитра Фірташа, за неправомірні донарахування побутовим споживачам обсягів використаного природного газу та зобов’язав компанії зробити перерахунок за 2018 рік.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас