Україна не виконала дві умови для отримання макрофінансу ЄС - Єврокомісія — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна не виконала дві умови для отримання макрофінансу ЄС - Єврокомісія

Казна та Політика
1197
Для отримання Україною макрофінансової допомоги ЄС залишаються невиконаними дві умови.
Про це заявив віце-президент Європейської Комісії Валдіс Домбровскіс на Міжнародній конференції з реформ України і європейського шляху в Латвії.
“З 2014 року Україна отримала загалом 3,3 млрд євро макрофінансової допомоги. Крім надання вкрай необхідної фінансової підтримки, політичні умови, пов’язані з цими виплатами, служать каталізатором багатьох реформ. Україна вже виконала майже сто з цих умов”, – сказав Домбровскіс.
За його словами, крім програм макрофінансової допомоги, ЄС і європейські фінансові інститути мобілізували значні суми на підтримку України – понад 14 млрд євро, і доки Україна продовжуватиме йти своїм нинішнім шляхом реформ, ЄС буде продовжувати надавати таку підтримку.
“Четверта програма макрофінансової допомоги ЄС для України перебуває на правильному шляху. Однак залишаються невиконаними дві умови. Перша – прийняття Радою в другому читанні закону про протидію легалізації (відмиванню) доходів, отриманих злочинним шляхом. Інше питання стосується здійснення невирішених питань в системі перевірки декларацій про активи”, – зазначив віце-президент ЄК.
Він додав, що виділення коштів також залежить від прогресу в здійсненні програми МВФ.
“Я сподіваюся, що угоди з цього питання буде досягнуто найближчим часом. У цьому контексті: ми підтримуємо думку МВФ про важливість незалежності центральних банків, забезпечення фінансової стабільності й необхідності мінімізації бюджетних витрат на врегулювання неспроможності банків”, – сказав Домбровскіс.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас