General Motors і LG Chem вироблятимуть батареї для електромобілів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

General Motors і LG Chem вироблятимуть батареї для електромобілів

Технології&Авто
493
Американський автовиробник General Motors і південнокорейська компанія LG Chem спільно побудують в США фабрику з виробництва батарей для електромобілів. Після запуску фабрика буде виробляти батарей на 30 ГВтг на рік, партнери інвестують в спільне підприємство з рівними частками володіння близько $2,3 млрд.
GM і LG Chem будуть обмінюватися відповідними технологіями і працювати над оптимізацією конструкції батарей, щоб досягти максимальних показників при мінімальній вартості (під час спілкування з журналістами був названий орієнтир «менше ніж $100 за 1 квтг», тобто собівартість блоку на 50 квтг складе $5000).
Фабрику розмістять поблизу Лордстауна (Огайо), де протягом понад п’ятдесяти років (з 1966 по 2019 рік) General Motors збирала ДВЗ-автомобілі. Цікаво, що старий комплекс GM Lordstown Assembly був проданий в листопаді поточного року компанії Lordstown Motors, яка планує збирати там електричні пікапи і фургони Workhorse.
У свою чергу «Гігафабрику» GM/LG Chem розмістять не на старих потужностях, а в створеному з нуля комплексі на 1100 робочих місць, який розраховують запустити вже в середині 2020 року. Таким чином, Лордстаун перетвориться з місця з виробництва ДВЗ-автомобілів на хаб, який зосередиться на електричних моделях.
Зазначимо, що LG Chem поставляє свої батареї для електромобілів таким великим автовиробникам, як Audi, Mercedes-Benz, Volkswagen і Daimler. У свою чергу General Motors представив свій перший серійний електромобіль Chevy Bolt ще в 2016 році, однак відтоді не радував шанувальників новими «зеленими» моделями.
За матеріалами:
ITC.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас