Індустріалбанк увійшов в ТОП-10 рейтингу найнадійніших депозитів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Індустріалбанк увійшов в ТОП-10 рейтингу найнадійніших депозитів

Особисті фінанси
72
Індустріалбанк увійшов в ТОП-10 “Рейтингу надійності (привабливості) банківських депозитів”, підсумки якого 2 грудня 2019 року оприлюднило Рейтингове агентство “Стандарт-Рейтинг” (Україна).
Підсумки третього кварталу 2019 роки для банківської системи України продовжили традицію показового зростання. У дослідженні за підсумками цього періоду Індустріалбанк посилив свої позиції, увійшовши в ТОП-10 банків (14 – у 2018 році). Прибуток банку за 9 місяців 2019 року склав 29,210 млн грн, а чистий процентний дохід – 245,794 млн грн. Банк забезпечив приріст власного капіталу на 2,32% з початку року. Частка непрацюючих активів на 1 жовтня 2019 року становила в Банку всього 14%, що майже в 2 рази нижче цього показника по банківській системі (25%).
Індустріалбанк увійшов в ТОП-10 рейтингу найнадійніших депозитів
“Впродовж цього року банк поступово змінював структуру ресурсної бази таким чином, щоб підвищити її якість, зокрема відтік депозитів був результатом цих процесів. Оптимізація пасивів, яка була проведена для підвищення їх диверсифікації, пройшла для банку непомітно. І хоча процес оптимізації ще триватиме деякий період на сьогодні ми можемо казати про досягнення заданих цільових показників диверсифікації. Показник ліквідності банку LCR при цьому залишився дуже високим – Індустріалбанк виконує його майже з трійним запасом. Репутація банку та зважений підхід до процентної політики, потужна робота команди банку та підтримка акціонерів є тим підґрунтям, який лежить в основі високої довіри з боку вкладників, які приватних осіб, так і підприємств”, – коментує Михайло Букрєєв, Голова Правління Індустріалбанку.
Акумульований Банком запас високоякісних ліквідних активів є достатнім для забезпечення всіх зобов’язань банку без підтримки НБУ та ефективного подолання можливих стресових ситуацій в банківській системі. В арсеналі банку станом на 1 жовтня 2019 року сформовано портфель депо-сертифікатів НБУ та ОВДП на суму понад 900 млн , а також більш ніж мільярдний запас кешу, а саме залишків в касах та на коррахунках. Про насиченість Банку ліквідністю свідчить й норматив ліквідності LCR. Цей коефіцієнт покриття ліквідністю відображає мінімально необхідний рівень ліквідності для покриття чистого очікуваного відтоку грошових коштів протягом 30 календарних днів з урахуванням стрес-сценарію. В Індустріалбанку на звітну дату підсумків третього кварталу він становить 237% при нормі 90%, перевиконання складає більше ніж 2,5 рази.
“Протягом цього року попит на депозитні продукти Індустріалбанку відбивав ринкові тенденції. Різкого приросту не спостерігалося. Але і банк особливо ставками не грав. Ми розуміли тенденцію зміни облікової ставки і не реагували на кон’юнктуру ринку з короткостроковими вигідними за ціною пропозиціями. Ми працюємо над тим, щоб вкладник співпрацював з банком на довгострокову перспективу. Клієнти-новачки вважають за краще розміщуватися на тривалий період не відразу, тому особливої ​​популярності набирає продукт Гаманець, що дозволяє мати доступ до свого накопичувального рахунку і одночасно з цим отримувати дохід в компромісні 10% річних, – додає Дмитро Яковлєв, Заступник Голови Правління Індустріалбанку, – разом з депозитними продуктами ми пропонуємо платіжні картки для зручності в користуванні виплаченими відсотками. Картку високого класу можна отримати, просто відкривши депозит. Крім того ми агітуємо за дистанційний сервіс нашого банку. Чим більше клієнтів будуть користувачами Industrial24, тим простіше їм. Адже у додатку легко можна відкривати депозити як в гривні так і в іноземній валюті, до речі купувати валюту можна також дистанційно в додатку. До поточний ставок в гривні клієнти можуть отримати додатковий бонус при відкритті депозиту на строк 9 та 13 місяців».
При відкритті депозиту он-лайн у мобільному додатку Industrial24 вкладник має можливість отримати +0,25% річних до поточної ставки у гривні на строк 9 та 13 місяців. Це як за програмою, яка передбачає виплату відсотків наприкінці строку дії депозиту так і за програмою, виплата відсотків за якою здійснюється щомісячно. Обидві програми надають можливість поповнення. В мобільному додатку Industrial24 клієнт також може обміняти валюту та відкрити поточний рахунок. Виплата відсотків та суми депозиту по закінченні його дії здійснюється на рахунок обраний вкладником. Зазвичай на рахунок, з якого було здійснено розміщення депозиту.
При відкритті депозитного вкладу у відділенні на суму не менш ніж 50 000 грн, 2 000 доларів США, 2 000 євро за бажанням клієнта, можливе оформлення картки MC Standard / Visa Classic, при умові відкриття депозитного вкладу на суму не менш ніж 100 000грн, 5 000 доларів США, 5 000 євро – картки MC Gold/ Visa Gold, при умові відкриття депозитного вкладу на суму не менш ніж 500 000 грн, 15 000 доларів США, 15 000 євро – картки MC Platinum/ Visa Platinum.
Індустріалбанк увійшов в ТОП-10 рейтингу найнадійніших депозитів
 
Довідка:
Індустріалбанк (м. Київ) — універсальний Банк з приватним капіталом, який надає широкий перелік послуг підприємствам, підприємцям та населенню (реєстраційний номер 36 у Державному реєстрі банків, ліцензія НБУ №126 від 12.10.2011). Заснований в 1990 році. За класифікацією НБУ входить до третьої групи банків. Фінансова надійність Банку підтверджена рейтингом незалежного рейтингового агентства «Кредит-Рейтинг» на рівні uaАА з прогнозом «стабільний». Рейтинг свідчить про високий рівень кредитоспроможності фінансової установи в порівнянні з іншими українськими позичальниками або борговими інструментами. Індустріалбанк є правонаступником усіх прав та обов’язків Експрес-Банку, об’єднання з яким відбулося 1 грудня 2017 року. На сьогодні мережа Банку представлена у 17 областях України. Банк входить в ТОП-10 «Рейтингу надійності (привабливості) банківських депозитів» рейтингового агентства «Стандарт-Рейтинг». За даними НБУ, прибуток банку за 9 місяців 2019 року склала 29,210 млн грн, а чистий процентний дохід – 245,794 млн грн. Банк забезпечив приріст власного капіталу на 2,32% з початку року.
За матеріалами:
Індустріалбанк
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас