Windows 10 запустили на калькуляторі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Windows 10 запустили на калькуляторі

Фондовий ринок
2473
Яких тільки конфігурацій не зустрічається в світі персональних комп’ютерів. Важко знайти два однакові комп’ютери у різних людей, поєднань різних компонентів можуть бути мільйони. З одного боку, це дозволяє будь-якому охочому зібрати комп’ютер на свій смак.
З іншого боку, Microsoft дуже важко зробити операційну систему, яка працювала б на всіх цих конфігураціях однаково добре. Партнери Microsoft і вправні розробники роблять свій внесок у просування Windows. Користувач Twitter під ніком @imbushuo в рамках свого проекту показав, що Windows 10 може працювати навіть на калькуляторі. Звичайно, це не найпростіший калькулятор з магазину.
Йдеться про модель HP Prime Graphing Calculator з невеликим екраном і процесором на тактовій частоті 396 МГц, з об’ємом оперативної пам’яті 256 Мб. Крім того, тут встановлена не повноцінна версія Windows 10 Pro або хоча б Windows 10 Home, а Windows 10 IoT. Ця редакція системи спочатку розроблялась для вбудованих пристроїв і має обмежений набір функціональних можливостей.
Все це не робить встановлення на калькулятор менш значним досягненням. Домогтися його було непросто, швидкість роботи теж не вражає уяву. На завантаження йде 3,5 хвилини. Звичайно, жодної практичної користі в цьому немає, це всього лише експеримент. Натомість, охочі зможуть сказати друзям, що запускали додаток “Калькулятор” на калькуляторі.
За матеріалами:
bigmir.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас