У США під час випробувань вибухнув космічний корабель Ілона Маска (відео) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У США під час випробувань вибухнув космічний корабель Ілона Маска (відео)

Технології&Авто
4062
Вчора, 20 листопада, в ході запуску першого повномасштабного прототипу космічного корабля SpaceX — Mk1 на випробувальному полігоні в Бока Чіка на півдні Техасу стався вибух.
Як повідомляє Space.com, вибух стався під час випробування паливних баків на кріогенний тиск. В ході тестування верхня переділка космічного корабля розірвалася і була викинута за межі майданчика, за якою послідувала велика хмара парів і речовини з резервуара.
Тієї ж миті вийшла з ладу також нижня переділка. Друга хмара пари з’явилася в основі одночасно з розривом верхньої частини, передає NASASpaceFlight.
Космічний корабель Mk1, який був представлений світу у вересні в рамках презентації SpaceX і змін конструкції системи Starship, повинен був зробити перший 20-кілометровий випробувальний політ програми.
“Тепер SpaceX зосередиться на розробці більш досконалих прототипів, а не на ремонті і повторному тестуванні Mk1”, — написав у Twitter засновник і генеральний директор компанії Ілон Маск.
У компанії підтвердили ідею Маска. Збій в роботі ракети змусить SpaceX переглянути плани і, можливо, програму Starship в цілому.
“Мета сьогоднішнього тесту полягала в тому, щоб максимально підвищити тиск в системах, тому результат не був цілком несподіваним. Жодних травм і серйозної поразки не було”, – написали в SpaceX.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас