Суд зобов'язав найбільших провайдерів заблокувати майже 70 сайтів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Суд зобов'язав найбільших провайдерів заблокувати майже 70 сайтів

Фондовий ринок
1968
Печерський районний суд Києва зобов’язав українських інтернет-провайдерів і телеком-операторів заблокувати доступ до 69 веб-ресурсів на території країни. Згідно з постановою суду у справі № 757/59245/19-к, через ці сайти здійснювався продаж наркотиків.
Адреси самих інтернет-сторінок у справі не вказуються, але зазначається, що в досудовому розслідуванні Нацполіції беруть участь 32 особи, яких підозрюють у створенні злочинних угруповань і збуті наркотичних речовин.
У матеріалах справи йдеться, що сайти по суті працювали як інтернет-магазини і форуми, за допомогою яких здійснюється реклама і незаконний збут наркотичних і психотропних речовин.
«Станом на 5 листопада 2019 року встановлено, що вказані сайти продовжують свою незаконну діяльність зі збуту наркотичних засобів і психотропних речовин, тобто використовуються як знаряддя вчинення кримінального правопорушення, передбаченого статтею 307 частиною 3 КК України, а тому виникла необхідність у накладенні арешту на майнові права інтелектуальної власності, які виникають у користувачів мережі інтернет при використанні зазначених веб-ресурсів, з метою збереження речових доказів і припинення здійснення кримінальних правопорушень», – йдеться в матеріалах справи.
Суд постановив закрити доступ до вищезазначених ресурсів таким провайдерам і операторам:
 
Водафон Україна;
Київстар;
Лайфселл;
Воля-Кабель;
Тріолан;
Укртелеком;
інтертелеком;
Фрінет;
Дата Груп;
Ланет;
Вега;
НПП «Тенет»;
Мега Лінк («Фрегат»);
інших інтернет-провайдерів, які здійснюють діяльність на території України.
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас