Рада внесла зміни до бюджету-2019 — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Рада внесла зміни до бюджету-2019

Казна та Політика
474
Верховна Рада України прийняла в другому читанні законопроект №2283 “Про внесення змін до закону “Про державний бюджет України на 2019 рік”.
За документ проголосував 291 парламентар.
Документом передбачається додаткове фінансування програми “Реструктуризація вугільних шахт” у сумі 1 млрд гривень, що дозволить забезпечити своєчасну виплату заробітної плати шахтарям і не допустити відключення шахт від електропостачання.
Підвищується й грошове забезпечення військовослужбовців Держприкордонслужби, Служби безпеки України, Національної гвардії, Головного управління розвідки Міноборони, Управління державної охорони до рівня виплат у Збройних Силах. Відповідно, видатки на національну безпеку та оборону буде підвищено на 1,4 млрд грн.
Збільшено й фінансування резервного фонду, створеного для забезпечення державою ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій, на 500 млн грн.
Крім того, планується підвищити фінансування соціального захисту громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи (на 354,6 млн грн), що дозволить вчасно та в повному обсязі здійснювати доплату за роботу в зоні відчуження та виплати щорічної та додаткової відпусток 22 тис. осіб. Також буде збільшено фінансування заходів із соціальної, трудової та професійної реабілітації осіб з інвалідністю (на 787,0 млн грн), щоб поліпшити забезпечення таких осіб технічними та іншими засобами реабілітації.
Також, за словами члена бюджетного комітету Лесі Забуранної, яка презентувала документ до другого читання, законом нормуються зарахування до спеціального фонду конфіскованих коштів, які надійшли в обсязі 1 млрд 560,1 млн гривень станом на 1 жовтня. За її словами, Міністерству оборони на облаштування військових комісаріатів та їх всебічне забезпечення із цієї суми буде направлено 524 млн гривень, а Державному агентству автомобільних доріг “Укравтодор” – 1 млрд 36,1 млн гривень за пріоритетними напрямами розвитку доріг державного значення.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас