Peugeot і Fiat Chrysler ведуть переговори про злиття — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Peugeot і Fiat Chrysler ведуть переговори про злиття

Фондовий ринок
300
Автовиробники Fiat Chrysler Automobiles NV (FCA) і Groupe PSA (виробляє автомобілі Peugeot і Citroen, а також DS, Opel і Vauxhall) підтвердили переговори про злиття.
Обидві компанії оприлюднили практично ідентичні короткі прес-релізи, в яких йдеться про те, що переговори націлені на створення “однієї з найбільших в світі груп у сфері мобільності”.
Раніше про переговори з посиланням на інформовані джерела повідомив The Wall Street Journal. За словами джерел, компанії обговорюють злиття рівних у вигляді обміну акціями. Гендиректором об’єднаної компанії може стати CEO PSA Карлос Таварес, головою ради директорів – Джон Елкан, який обіймає аналогічну посаду в FCA.
Сукупна капіталізація FCA і PSA становить близько $46 млрд. Торік компанії спільно продали 8,7 млн ​​автомобілів, що є четвертим показником у галузі. Великі продажі зафіксували тільки концерн Volkswagen і альянс Nissan-Renault-Mitsubishi (по 10,8 млн) і японська Toyota Motor (10,6 млн).
Інтерес двох компаній до злиття підкреслює загальну тенденцію до консолідації в автомобільній галузі, оскільки більш великим компаніям простіше скорочувати витрати і вести розробки в таких перспективних, але витратних сферах, як електромобілі і самокеровані автомобілі.
Минулого літа FCA розглядав злиття з головним французьким конкурентом PSA, групою Renault SA, проте переговори завершилися безрезультатно. Джерела WSJ повідомляли, що причиною провалу переговорів могла стати позиція влади Франції та відсутність підтримки з боку Nissan Motor, партнера Renault по альянсу.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас