Uber показала дрон для доставки їжі (фото) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Uber показала дрон для доставки їжі (фото)

Технології&Авто
393
У 2020 році Uber планує як експеримент запустити в Сан-Дієго службу доставки їжі за допомогою дронів. Сьогодні компанія представила новий концепт свого безпілотника з «інноваційними обертовими крилами з шістьма роторами» для швидкого переходу від вертикального зльоту до горизонтального польоту.
Обертові крила найчастіше зустрічаються в прототипах літаючих автомобілів і рідше в безпілотних літальних апаратах. У безпілотнику Uber лопаті розташовуються вертикально при зльоті і посадці, але в русі можуть змінювати положення для більшої швидкості і ефективності польоту.
Uber показала дрон для доставки їжі (фото)
За словами компанії, максимальне навантаження, яке зможе взяти дрон – «обід на двох». Він розрахований на невеликі польоти в межах восьми хвилин, включаючи завантаження і вивантаження.
Uber показала дрон для доставки їжі (фото)
Загальна дальність польоту складе близько 20 км. Апарат буде літати на висоті 120 м з максимальною швидкістю 48 км/год.
Безпілотник вже пройшов тест конструкції і повинен піднятися в повітря до кінця поточного року. Раніше цього року Федеральне управління цивільної авіації США дозволило Uber приступити до тестування служби доставки їжі дронами в Сан-Дієго наступного літа.
За матеріалами:
ITC.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас